• en

Blog

wyf_grund_850x1150px_2

100 % Organic.

Når det bliver den tid på måneden, hiver vi de nærmeste bind og tamponer ned fra hylderne i blinde. Men har du overvejet at gå all organic? Der findes nemlig flere økologiske og bæredygtige alternativer til, når du har menstruation! De kan spare din krop og kloden for unødvendige kemikalier, men også lette i din pengepung.

 

Økologiske bind og tamponer

GingerOrganic laver bind og tamponer i den fineste indpakning. Der et dansk mærke, og bind og tamponer kan købes i abonnenter på deres hjemmeside. Her kan du vælge, hvad du skal have, og de er nemme at bestille. Produkterne er lavet i 100% økologisk bomuld og er svanemærket, ligesom æskerne er miljørigtige. De er derfor både gode for din krop og planeten. Og så er vi vilde med, at de kommer i pæne æsker! Det gør det lidt bedre at have sin menstruation.

GingerOrganic, priser fra 29,95 kr.

 

Menstruationskoppen

Tanken om at bruge en kop kan godt virke meget mærkelig, men menstruationskoppen er allerede en stor succes og rigtig mange sværger til den. Menstruationskoppen fra OrganiCup er lavet af allergi-testet silikone og indeholder ingen kemikalier. Du kan bruge den dag og nat i op til 12 timer, koppen kan nemlig indeholde tre gange så meget som bind og tamponer. Når du har tømt den, skyller du den i vand, og efter din menstruation skal den koges i 5-7 minutter. For at bruge den skal du folde den på midten, så koppens omkreds ligner et C. Når koppen skal ud, er det nemmest, hvis du får fat i koppens bund og presser sammen for at lette vakuumtrykket.

OrganiCup, 179 kr.

 

 “Periods Are Cool. Period”

Monki er gået sammen med menstruationskop-firmaet Lunette om at lancere en menstruationskop i forbindelse med deres kampagne Periods Are Cool. Period. Kampagnen går ud på at styrke kvinder, når det kommer til menstruation, og hjælpe kvinder i fattige dele af verden med at få adgang til at håndtere det på en hygiejnisk måde. Koppen kommer i fin pink farve med lille tilhørende pose i udvalgte Monki-butikker i juli.

Monki x Lunette x The cup

  

Tekst Sophie Bendtsen, Kollage Liv Schmidt

LeaveCOMMENT

  • Stine
    REPLY

    Rigtig fine anbefalinger. Men ang. Ginger Organic, så er jeg enig i, at det er en fin indpakning og lækkert at det er bæredygtigt fra inderst til yderst. Både mine veninder og jeg har dog afprøvet dem og de er nærmest umulige at få ud af deres hylster, når man skal bruge dem, hvilket jeg tænker er et ret væsentligt minus. Jeg har derfor lidt svært ved at forstå, at jeg ser anbefalinger på dem så mange steder. Og jeg fornemmer lidt, at man nogle gange med det samme kommer med en positiv konklusion, når man ser ord som økologi ol.

    august 22, 2017

Your email address will not be published. Required fields are marked *