• en

Blog

felinawyfweb_dsf3390
felinawyfweb_dsf3390
felinawyf_dsf3430
felinawyf_dsf3430
felinaswyfweb_dsf3466
felinaswyfweb_dsf3466
felinawyf_dsf3439
felinawyf_dsf3439
felinawyf_dsf3355-copy
felinawyf_dsf3355-copy
felinawyf_dsf3431
felinawyf_dsf3431
feinawyfweb_dsf3451
feinawyfweb_dsf3451
felinawyfweb_dsf3480
felinawyfweb_dsf3480
felinawyf_dsf3463
felinawyf_dsf3463
felinawyf_dsf3285
felinawyf_dsf3285

DIY tips fra Felina Skjærbæk

Felina Skærbæk er 14 år, bor i Hellerup og på Østerbro og går i 8. Klasse på Zales Gymnasieskole i København. Få hendes tips til at komme af med tørhedsknopper på arme og ben og læs hendes opskrift på en let DIY body-scrub.

Hvornår startede din interesse dig for skønhed?
Skønhedsprodukter og aromaterapi har altid været en naturlig del af min hverdag. Min mor startede Karmameju Skincare for 16 år siden, og jeg har testet nye produkter og aromatiske dufte, siden jeg var lille. Jeg har gået til dans siden 1. klasse, men da jeg var yngre, og vi havde afslutning på Østre Gasværk Teater, blev jeg så nervøs, at jeg nægtede at være med. Min mor fik sin parfumør fra London til at lave olie med beroligende aromaterapi til mig. Jeg duftede til den og smurte den på mine håndled, lige inden det var min tur til at skulle på scenen. Det hjalp mig helt vildt, og jeg fik overvundet min sceneskræk. Jeg bruger stadig jasmin, ylang ylang og lavendel, hvis jeg får bruge for at berolige mig selv.

Dyrker du motion?
Jeg går på et forskolingshold til Eliteskolen på Stepz. Jeg elsker jazz og house, fordi man kan udtrykke sig individuelt, selvom vi laver en fælles koreografi. Især i jazz. Der er også styrketræning en gang om ugen. Det er mest gulvøvelser som mavebøjninger, armbøjninger og squats. Nogle gange får jeg lov til at tage med til min mors reformertimer. Det er en fed træningsform, og så er det hyggeligt at lave noget sammen med min mor.

Bruger du makeup?

Jeg bruger næsten aldrig makeup. Hvis jeg skal til en fest, så fylder jeg engang imellem mine bryn ud med en øjenbrynsblyant eller en brow gel, som jeg stjæler fra min mor. Jeg plukker heller aldrig mine bryn, men til gengæld bukker jeg mine vipper med en vippebukker.

Renser du din hud?
Selvom at jeg ikke bruger makeup, så renser jeg mit ansigt hver dag. Jeg bruger 02 Daze resemælk eller 03 Now Rensegel fra Karmameju i hele ansigtet og renser af med en lunken vaskeklud eller en fugtig vatrondel. Min yndlings dagcreme hedder Cashmere og er også fra Karmameju. Den er let og blødgør min hud på kinderne. De uger jeg er hjemme hos min far, bruger jeg også kokosolie. Den olie er så let, at den næsten kan bruges til alt!

Bruger du produkter til kroppen?
Jeg ved godt, at jeg er heldig, da der er altid fyldt med lækre økologiske produkter på vores badeværelse. For et års tid siden begyndte jeg og bruge creme hver dag. Jeg har meget tør hud. Om vinteren kan jeg få tørhedsknopper på kinder, arme og ben. Jeg er begyndt at tørbørste mine arme og ben et par gange om ugen og fugter med enten creme eller en olieret bodyscrub i badet. Jeg ved, at olie er godt for min hud på kroppen, men det føles fedtet under et par skinny jeans. Derfor smører jeg mig mest ind i olie, hvis jeg er hjemme i weekenden.

Hvad er dit bedste skønhedsråd til andre piger på din alder?

Jeg tørbørster min ansigt hver dag, og det har stort set fjernet mine talgknopper. Og så elsker jeg og lave mine egne oliescrubs, både til kroppen og læberne. Det er super let, og jeg laver dem også nogen gange i fine glaskrukker, som jeg giver væk i gaver. Til læberne er sukker, honning og olivenolie bedst. Cirka en lige stor del af hver. Til kroppen får du den bedste effekt med fint Ebsom salt eller lyserødt Himalaya salt. Bland en økologisk mandelolie med duftolierne og herefter med saltet. Jeg køber æteriske olier i helskost forretninger. Du skal bruge cirka 20 dråber til et glas, hvis den skal have en dejlig duft. Jeg elsker grapefrugt, jasmin, rose og lavendel.

Hvad låner du fra din mors badeværelseshylder?
Basically alt. Jeg er jo heldig, at min mor har sit eget skønhedsmærke. Hun værdsætter min feedback på nye produkter, og jeg må stort set bruge alle hendes produkter.

Bruger du parfume?
Jeg er vild med det franske børnetøjsmærke BonPoints parfume. Den er mild, og jeg føler mig ren og frisk, når jeg har den på. Jeg bruger Madaras Bio Active Deodorant. Den er uden aluminium og dufter mildt. Lavera laver også nogle gode deodoranter.

Hvad er dine drømme for fremtiden?
Jeg vil gerne studere på universitet NWU i USA. New York er min favorit by, og min veninde og jeg drømmer om at flytte til New York for at studere. Min mor arbejdede som model i mange år, da hun var yngre. Det drømmer jeg også om. Jeg ved godt, at det er en svær og hård branche, men jeg vil gerne danne mit eget syn på tingene.

Tekst og fotografi Liv Winther

LeaveCOMMENT

 • Inge Bay
  REPLY

  Hej Felina.
  Jeg har fundet din pung på gaden
  Tlf 20 13 48 63
  Vh Inge

  december 22, 2018

Your email address will not be published. Required fields are marked *