• en

Blog

tør hovedbund

Hovedbundens sande ansigt

Hovedbundsproblemer er ikke det mest sexede emne. Men mange danskere har problemer med skæl, kløe og rødme i hovedbunden. Vi har kigget på, hvordan du undgår en irriteret hovedbund.

Nogle mennesker får skæl på grund af hormonelle forandringer, andre på grund af vejret. Det siges, at halvdelen af befolkningen får skæl i perioder af deres liv. Her en redningsplan til en kløende, tør og skællet hovedbund:

– Undgå overparfumerede shampoos, de kan gøre ondt værre. Tænk på din hovedbund som du gør med huden i dit ansigt. De fleste ville ikke vaske deres ansigt med for eksempel en skrigende rød, overparfumeret sæbe.

– Gå efter zink-holdige shampoo’s. Zink stabiliserer og bekæmper de bakterier og svampe, som skaber skæl og kløe. Så hvis du ikke kan bekæmpe dine skæl ved at skifte til en mild, parfumefri shampoo, er apotekets håndkøbs-shampoo KELUAL DS fra Ducray den bedste.

– Vask håret hver anden dag. De bakterier og svampe som danner skæl, skal holdes i ave, og hvis du bruger en neutral shampoo anbefaler vi at vaske håret hver anden dag. Lad shampooen virke i 3-5 minutter, inden du skyller den ud.

– Undgå at spraye tørshampoo og styling-produkter direkte i hovedbunden. Det udtørrer og irriterer, så spray nedefra og ikke direkte ind i hovedbunden. Skru i det hele taget ned for antallet af produkter.

– Tør dit hår med en føntørre. Det kan godt være, at føntørrer har ry for at udtørre hovedbunden, men en fugtig hovedbund er et no go, hvis man døjer med skæl og kløe, særligt hvis du har tykt hår.

– Prøv noget så enkelt som økologisk kokos-olie som natteserum eller kur i hovedbunden en gang om ugen. Dup lidt olie i hovedbunden ved at dele håret med en spidskam 1 cm ad gangen og trykke olien ned i hovedbunden. Du behøver ikke bruge meget kokosolie, så er det nemmere at vaske ud dagen efter.

LeaveCOMMENT

 • Jeg kan klart anbefale Purely Professionals shampoo og balsam, som er uparfumerede og milde. Før brugte jeg altid parfumerede produkter og havde ofte problemer med kløende hovedbund. Nu bruger jeg ikke andet end Purely Professional, og det har virkelig hjulpet.
  Kan derudover anbefale en hovedbundsmassage med mandelolie eller en anden ren olie inden sengetid.

  oktober 20, 2013
 • Elisabeth
  REPLY

  Kelual DS er en life saver! Når jeg ikke bruger den bruger jeg udelukkende Ducray Elution og er sluppet for alle mine hovedbunds problemer – slut med udslæt, kløe, medicin og skod cremer!

  oktober 20, 2013
 • Carina
  REPLY

  Hej Liv
  Jeg har haft lignende problemer, som beskrevet ovenfor, med min hovedbund og har været på apoteket og købe shampooen fra Ducray – og er allerede forelsket i den efter første gang. Er gået helt væk fra “kraftige” shampooer og over til nogle der ikke indeholder parabener.

  Jeg kan se at din shampoo fra Ducray er betydelig større end den man kan købe på 100 ml på apoteket – hvor har du købt den?

  oktober 26, 2013

Your email address will not be published. Required fields are marked *