• en

Blog

mathildeswyfnyny_dsf3226
mathildeswyfnyny_dsf3226
mathildewyfdsc07202ny
mathildewyfdsc07202ny
mathildewyfnyny_dsf3107
mathildewyfnyny_dsf3107
mathildewyfnyny_dsf3126
mathildewyfnyny_dsf3126
mathildenyny-wyf_dsf3206-copy
mathildenyny-wyf_dsf3206-copy

Mød ballettalent Mathilde Stokkebro

Mathilde Stokkebro bliver snart 15 år og går i 8. klasse på balletskolen på Det Kongelige Teater. Læs hendes historie om at komme ind på sin drømmeskole imod alle odds og få hendes bedste skønhedstips.

 

Hvornår startede du til ballet?

Balletverdenen har siden jeg var helt lille tiltrukket mig. Jeg havde danset hip-hop i nogle år, da jeg så en udsendelse i fjernsynet om balletbørn. Jeg havde aldrig været til en ballettime, da det ikke var muligt i Fredensborg, men jeg besluttede mig for at melde mig til den årlige optagelsesprøve på balletskolen. Jeg kom ikke ind, men besluttede mig derefter for at starte til ballet og for at søge ind igen året efter. Året efter var jeg blevet for gammel til den normale optagelsesprøve og skulle i stedet sende en video ind og en anbefaling fra en balletlærer. Jeg startede derfor på Therese Bøvings balletskole i Lyngby.

 

Hvordan føltes det at få afslag?

Det gjorde selvfølgelig ondt, men jeg vidste godt fra start, at det ville blive en stor udfordring. Jo ældre du er, jo sværere er det at blive optaget på skolen. Men efter afslaget besluttede jeg mig for at give det alt, hvad jeg havde. Jeg begyndte til ballet tre gange om ugen. Der opdagede jeg, at det ikke bare var en drøm. Det er svært at forklare den følelse, jeg får, når jeg danser. Jeg bliver helt lykkelig indeni og kan nærmest ikke tænke på andet. Min lærer så, at jeg havde flair for det og begyndte hurtigt at tro på min drøm. I de sidste måneder inden jeg skulle sende min videoansøgning til optagelsesprøven, fik jeg eneundervisning. Der gik tre dage fra, jeg havde sendt den afsted, til jeg fik svar. Jeg kan var hjemme hos min veninde, da jeg fik besked på, at de gerne ville se mig til en lukket optagelsesprøve på skolen. Vi var fem udvalgte, og to der kom ind. Jeg vidste, at den første tid ville blive rigtig hård, men jeg ville det bare. Nu går jeg i 8. Klasse på Den Kongelige Balletskole i København, og jeg elsker det.

 

Hvordan var de første måneder på den nye skole?

De andre i min klasse havde gået til ballet i årevis, så det var selvfølgelig svært at følge med i starten. Særligt de svære trinkombinationer. Men jeg var så glad for at være der, og i dag har jeg ingen udfordringer med at følge med de andre.

 

Hvornår startede din interessere for skønhedsprodukter? 

Jeg har altid klædt mig ud og sminket mig sammen med min lillsøster Fiona. På balletskolen fik jeg en kit med grundsminke, den dag jeg startede. Altså til at bruge på teatret, når vi skal på scenen. Det er ikke en naturlig makeup, den skal gøre, at man kan se mine ansigtstræk på lang afstand. Der er en meget lys foundation til at gøre min hud lysere, så man bedre kan se mine øjne, kinder og læber. Mine kinder skal fremhæves med en meget rød blush, mine vipper får sort mascara på og så får jeg en dyb lyserød læbestift på læberne. Det er teatersminke, vi bruger, men da jeg har sart hud, er vi blevet nødt til at bytte nogle af produkterne ud. På teatret renser jeg min makeup af med La Roche-Posays rensemælk til sensitiv hud. Den smører jeg godt rundt i ansigtet og vasker af med lunkent vand. Det plejer og fjerne det meste.

 

Har du nogle faste hudplejerutiner derhjemme?

Jeg vasker altid mit ansigt med vand, både morgen og aften. Nogle gange bruger jeg min rensemælk, inden jeg vasker. Om aftenen vasker jeg med vand koldt og slutter af med at påføre Dr. Schellers skintonic med granatæble med vat. Hvis jeg har en forestilling, er min hud mere sart og slidt, og der kan jeg finde på at bruge kokosolie i stedet for ansigt creme. Kokosolie føles ikke så fed på huden som andre olier, og den beroliger. Den er i det hele taget god om vinteren, også til kroppen. Og så har jeg altid min læbepomade fra Amazing Space med i tasken.

 

Hvad er tricket til at lave den perfekte balletknold?

Jeg skal have håret sat op i en knold til alle ballettimer. Hemmeligheden er at sno dit hår stramt rundt i en knold og så bruge stærke hårnåle for at få den til at sidde fast. De stikkes ind yders i din knold, og skal have fat i håret under knolden. Brug cirka 10 hårnåle alt efter hvor tykt hår, du har. Det er vigtigt, at det er dem, man kan købe balletbutikker. Min favorit er balletbutik er Stræk og Bøj, der ligger i indre København.

 

Hvad gør du ved dine fødder?

Jeg har mit eget kar til at lave fodbad med. Jeg har selvfølgelig ømme føder nogle gange. Men man har brug for at hærde sin hud på fødderne og have hård hud, så jeg passer godt på min fødder med creme. Compeed laver den bedste vabel creme, og den bruger jeg, når jeg skal stå meget på tæer.

 

Hvad er dine drømme for fremtiden?

Jeg vil gerne til udlandet og danse. Jeg elsker Paris. I sommer var jeg på sommer-camp på The Royal Ballet i London. Jeg boende på skolen uden nogle andre danskere i 2 uger. Jeg havde hjemve ind imellem, men jeg var der for at danse ballet. Det er den mest anerkendte balletskole i verden. Jeg har set mange billeder derfra, og der var så smukt. Alle de store sale er opkaldt efter de største balletdanser nogensinde. Jeg følte mig meget lille, men også stolt.

 

5 hurtige:

– Hvad står på din beauty-ønskeliste?

En brun Mason Pearson børste. Den er godt til at rede håret tilbage i en stram knold med og føles dejlig i hovedbunden.

– Gør du noget ved dine øjenbryn? 

Nej. Jeg har altid fået at vide, at jeg ikke må røre dem!

– Bruger du parfume? 

Ja. En fransk mild rosenduft, jeg ikke rigtigt kan udtale – Rose de Vigne Fresh fra Caudalie. Jeg har mindst 3 balletimer om dagen, så jeg bruger også deodorant hver dag. Den mest effiktive er Rexonas Active Shield.

– Hvem inspirere dig?

Den 16 årige, russiske balletdanser Maria Khoreva @marachok.

– Hvordan ser din skoleuge ud?

I hverdagene har vi 5 timers skoleundervisning og 3 timers balletundervisning. Om lørdagen har vi balletundervisning fra 8-14.

 

Tekst og fotografi Liv Winther.

LeaveCOMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *