• en

Blog

bexfagerholtwashyourface_dsf9388
bexfagerholtwashyourface_dsf9388
bexfagerholtwashyourface_dsf9328
bexfagerholtwashyourface_dsf9328
bexfagerholtwashyourface_dsf9345
bexfagerholtwashyourface_dsf9345
bexfagerholtwashyourface_dsf9362
bexfagerholtwashyourface_dsf9362
bexfagerholtwashyourface_dsf9360
bexfagerholtwashyourface_dsf9360
bexfagerholtwashyourface
bexfagerholtwashyourface
bexfagerholtwashyourface_dsf9379
bexfagerholtwashyourface_dsf9379
bexfagerholtwashyourface_dsf9335
bexfagerholtwashyourface_dsf9335
bexfagerholtwashyourface_dsf9392
bexfagerholtwashyourface_dsf9392
bexfagerholtwashyourface_dsf9332
bexfagerholtwashyourface_dsf9332
bexfagerholtwashyourface_dsf9329
bexfagerholtwashyourface_dsf9329
bexfagerholtwashyourface_dsf9341
bexfagerholtwashyourface_dsf9341

Mød Danmarks nye designtalent Bex Fagerholt Grønlykke

Bex Fagerholt Grønlykke 16 år, har netop færdiggjort sin første tøjkollektion, Julie Fagerholt Heartmade -Tagged, i samarbejde med sin mor Julie Fagerholt, som kommer ud i efteråret 2017. Vi besøgte Bex til en snak om at arbejde som designer, fremtidsdrømme og skønhedsrutiner.

 

Hvad laver du for tiden?

Jeg afsluttede 9. Klasse før sommerferien i London, hvor jeg boede med mine forældre i et år. Vi flyttede tilbage til København i August, og lige nu arbejder jeg for Heartmade.

Hvor har du fundet inspiration til kollektionen?

Jeg har tænkt meget over, hvordan kollektionen skulle være. Mine ideer kommer pludseligt og jeg får billeder af tøj, jeg gerne vil lave oppe i mit hovedet – tit lige når jeg er vågnet. Mit udgangspunkt har været at lave det tøj, jeg ikke selv kan finde i butikkerne. Jeg får noget af min inspiration i genbrugs- og vintagebutikker, hvor jeg tit køber tøj, som jeg syr lidt om. Det har også været vigtigt for mig, at kollektionen skulle være casual, klædelig og let at style. Tøjet skal være flatterende og se godt ud på billeder. Kollektionen er lidt mere street, end Heartmade ellers er, men den kan stadig kombineres med hovedlinjen. Alt i kollektionen passer også sammen og kan kombineres på forskellige måder. Vi har blandt andet lavet track-suits og højtaljede bukser, som gør at dine ben ser længere ud. Der er også mange crop-tops, og selv om det umiddelbart er lidt ungt, kan folk i alle aldre sagtens gå med sådan en top. Du kan jo bruge den som en crop-top med bar mave eller style dem med en skjorte under.

Hvordan har det været at arbejde med din mor?

Da vi boede i london, spurgte min mor, om vi skulle lave en kollektionen sammen. I designprocessen har vi arbejdet sammen om stort set alt. Når jeg fik en idé, fortalte jeg den til min mor, som så tegnede den ned på papir. Jeg kan godt lide, når tøjet er lidt anderledes og vildt, og en af mine yndlings items fra Tagged-kollektionen er en farverig rasta-kjole. Jeg fandt nok helt min egen stil, imens jeg boede i London. Byen indbyder mere til det individuelle end i København, og man kan tage meget mere crazy ting på. Jeg lærte virkelig at være mig selv i London, og det har jeg taget med mig tilbage til København. Jeg synes, det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas i det, du tager på. Det har jeg tænkt meget på i designprocessen.

Hvad er dine fremtidsdrømme?

Jeg vil gerne arbejde mere med at male og tegne, noget jeg egentlig altid har elsket – siden jeg var helt lille. Det er det, jeg gør, når jeg skal slappe helt af. Jeg vil meget hellere tegne, end at sidde med min telefon. Jeg har f.eks lige malet hele mit værelse til med graffiti og logoet til den nye Tagged kollektion, med de to smileys, er mit personlige tag, som jeg også har tatoveret på min arm. Min plan er at flytte til New York næste år og starte på kunstskole.

Hvordan er dine skønhedsrutiner?

Når jeg vågner, starter jeg med at rense mit ansigt med Rensevand fra Bioderma. Den nyeste udgave har en funktion, hvor du bare skal trykke på toppen med din vatrondel. Bagefter bruger jeg Lait – Creme fra Embryolisse. Hvis jeg har meget tid, bruger jeg Purifying Facial Cream Cleanser og et ekstra plejende koncentrat fra Aesop. Jeg bruger LifeWave plastre til at sætte i nakken, som jeg køber, der hvor jeg træner Pilates (Lineline.dk). De er både beroligende og giver god energi. Man kan få dem med forskellig effekt.

 Hvordan er dine makeup-rutiner?

Jeg brugte mere makeup for et par år siden, end jeg gør nu. Jeg bukker mine øjenvipper og bruger en lille smule Concealer fra Bobbi Brown til at dække og lysne under øjnene. Jeg bruger en gylden highlighter Mineralize Skinfinish fra Mac på mine kindben, som jeg elsker. Jeg kan godt lide, når min hud skinner lidt og ser fugtig ud. Hvis jeg skal ud, bruger jeg ikke så meget mere end det. Jeg kan ikke lide at bruge øjenskygge. I stedet bruger jeg lidt ekstra highligter og concealer, især lige under mine øjenbryn. Det fremhæver formen på øjet, og det ser pænt ud på min hud. Det fremhæver min naturlige farve på øjenlåget og ser finere ud, end når jeg bruger mørk øjenskygge. Og så tegner jeg mine bryn op og børster dem opad.

Hvordan er dine hår-rutiner?

Jeg har vilde krøller, som jeg ikke altid har sat pris på. Tidligere brugte jeg så meget tid på at glatte mit hår. Jeg har i virkeligheden haft mange forskellige frisurer, blandt andet extensions, fletninger og corn rows. Jeg har først for nylig fundet ud af, hvordan jeg skal håndtere mine krøller. Da jeg boede i London, lod jeg for alvor krøllerne komme frem og begyndte og sætte pris på dem. For tiden har jeg enten mit hår i en helt stram knold, og ikke en eneste krølle må stikke ud, eller løst og vildt. Når det skal være løst bliver mine krøller flottest, hvis jeg gør håret fugtigt og vender hovedet nedad, imens jeg krammer krøllerne op med fingrene. Til sidst bruger jeg en Frizz Control Oil fra Moroccanoil. Hvis jeg skal ud, kan jeg godt lide at poppe mit hår helt op, så det bliver stort og får meget fylde. Jeg er meget bevidst om, hvordan jeg bedst kan lide at have mit hår, og når jeg bliver klippet eller stylet, har jeg det bedst med selv at få fingrene igennem det til sidst.

Hvordan er dine kropspleje-rutiner?

Ligesom at huden i mit ansigt godt må skinne og se fugtig ud, er jeg vild med, når huden på kroppen skinner. Jeg bruger All Over Body Oil fra Goe Oil på kroppen, som kan købes i Storm. Den dufter mildt af kokos og hvide blomster og føles fantastisk på tør hud. Den giver den fineste glans. Derudover er Heal Gel Intensive, som jeg altid køber i London, et godt redningsprodukt til smårifter, sår og ar. Jeg bruger den for eksempel også på mine hæle, hvor jeg ind i mellem får tør hud på grund af slid fra mine sneakers.

 Bruger du neglelak?

Jeg elsker neglelak og har i et stykke tid fået lavet mine negle med Shellac. I London er der de vildeste Nail Bars, og de er både dygtige og hurtige. For tiden får jeg lavet mine negle hos BlowCph. Jeg får noget gele på, som gør dem lidt længere og ofte en farvet lak. Lige nu er de sorte.

Bruger du parfume?

Mine yndlings parfumer er fra Chloe’s Eau de Parfum. Dem elsker jeg, men jeg kan godt lidt at mikse dem med min Creed Love In White Parfume Oil, så min duft bliver personlig.

@bexxfagerholt

Tekst og fotografi Liv Winther

LeaveCOMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *