• en

Blog

fiewyfgallerydsc07368
fiewyfgallerydsc07368
fiemahonywyf_dsf3705
fiemahonywyf_dsf3705
fiemahonywyf_dsf3529
fiemahonywyf_dsf3529
fiemahonywyf_dsf3527
fiemahonywyf_dsf3527
fiemwyf_dsf3544
fiemwyf_dsf3544
fiemwyf_dsf3538
fiemwyf_dsf3538
fiemahonywyf_dsf3536
fiemahonywyf_dsf3536
fiemahonywyf_dsf3702
fiemahonywyf_dsf3702
fiemahonywyf_dsf3525
fiemahonywyf_dsf3525
fiemahonywyf_dsf3731
fiemahonywyf_dsf3731

Mød Fie Mahony og få hendes bedste beauty-tips

Fie Mahony er 15 år gammel og går i 9. Klasse på Bernadotteskolen. Som datter af en af Danmarks mest talentfulde frisører Cim Mahony, er hun vokset op i en familie, hvor skønhed altid har fyldt meget. Læs med og få et indblik i Fies skønhedsrutiner.

Du er vokset op i noget af en beauty-familie, hvornår begyndte du selv at interessere dig for skønhedsprodukter?

Jeg har interesseret mig for makeup, så langt tilbage jeg kan huske. Jeg har altid syntes at det var ekstremt spændende hvordan man kan transformere ansigter med makeup. Da jeg var lille havde jeg endda en lille box med diverse makeup produkter i vilde farver, som jeg elskede at eksperimentere med. Makeuppen havde jeg fået fra mine forældres veninde, makeup-artist  Zenia Jæger. Jeg begyndte først at interessere mig for hudpleje da, jeg var cirka 10 år gammel. Jeg fik lidt problemer med uren hud, så det første produkt jeg købte, var en ansigtsrens fra en helsekost butik. Det har altid været vigtigt for mig, at mine hudpleje produkter er økologiske.

 

Har du stiftet bekendtskab med jobs, hvor du har haft mulighed for at skrive om skønhed?

Jeg har været i praktik på modemagasinet Cover. Her fik jeg mulighed for at skrive artikler til Cover.dk. Jeg lavede blandt andet indlæg om de ti bedste øko-produkter. Jeg fik også mulighed for at lave et interview med Emily Weiss, da hun besøgte København under modeugen. Det er Emily Weiss der har stiftet skønhedsbloggen IntoTheGloss.Com og skønhedsserien Glossier. Hun var vildt sød og artiklen blev trykt i Cover magasinet. Det var en virkelig stor oplevelse.

 

Du har rejst meget. Har du en favorit by? 

Min yndlings by, er helt klart New York! Jeg har været der sammenlagt 3 gange, og byen har en helt speciel plads i mit hjerte. Det er en by hvor alle kulturer mødes, hvilket jeg elsker. Man kan virkelig mærke den store kreative scene der er, og folk er meget åbne og søde. En rigtig god familie ven der hedder Zenia, bor der ovre og hun var så sød sidst jeg var der, at tage mig med rundt og se de fede steder i byen. Hun viste mig alle de cool genbrugsbutikker i Brooklyn! Zenia Jaeger er en dansk makeup-artist, men bor i New York sammen med sin familie. For et par år siden startede hun sit eget blad som hedder Office! Office er klart et af mine yndlings blade, det er super fedt og det viser den mere street og anderledes side af modeverdenen. Det er for mig meget mere interessant og inspirerende læsning, end for eksempel Vogue.

 

Hvad er dine hudpleje-rutiner?

Jeg prøver at gøre mindst muligt. Jeg renser min hud morgen og aften i en Renseolie fra Gaelle Organic, som er blid ved huden. Der er mange mennesker, der tror, at hvis man har uren hud, gør olier og fedtstoffer det værre, men det er egentlig det modsatte. Olier og fedtstoffer gør, at ens hud ikke tørrer ud. Olien fra Gaelle er derudover god til at fjerne makeup med. Nogle gange bruger jeg en vatrondel til olien i ansigtet. Andre gange starter jeg med at fugte mit ansigt med en varm klud, hvorefter jeg fordeler lidt olie i hånden og masserer det rundt i ansigtet med mine hænder. Det kommer lidt an på, hvor meget makeup jeg har på. Den er helt fantastisk, og man kan bruge den til alt. Derudover bruger jeg Lina Hansons Global Face Serum (fås hos Holly Golightly i København), som også er helt fantastisk. Den giver ekstremt meget fugt og beroliger min hud. Det er virkelig vigtigt, da min hud ofte kan være irriteret eller lidt rød. Det er nogle lidt dyrere produkter, men til gengæld har jeg dem i lang tid.

 

Hvad med dine makeup rutiner?

Jeg prøver at holde det minimalistisk. Uden på min serum bruger jeg en Mineral Foundation fra Bare Minerals og bronzeren Hoola fra Benefit. Jeg bruger en Highligther fra RMS og Benefits Mascara They’re Real. Det er den bedste jeg har prøvet. Min mineral foundation lægger jeg hver morgen med en pudderbørste. Jeg bruger den samme børste til bronzeren, som jeg plejer at klemme sammen med fingrene, så den bliver fast. Nogle gange bruger jeg en Un Cover-Up Concealer fra RMS, hvis der er noget, der skal dækkes. Det gør jeg efter, jeg har påført mineral foundationen. Så kan jeg nøjes med at dække det sidste med concealeren. Jeg har altid min RoseWater Balancing Mist  fra Jurlique i min taske. Den indgår ikke i min makeuprutine om morgenen, men er en jeg har med mig i skole, og jeg bruger den til at friske op med. Den dufter dejlig og er lille. Jeg går næsten altid med neglelak. Det giver lidt ekstra til outfittet. Jeg er dog ikke så god til at holde det vedlige, og jeg lægger kun nyt hver anden uge.

 

Bruger du deodorant og parfume?

Jeg bruger parfumen Bamboo fra Gucci næsten hver dag og lidt forskellige deodoranter. Lige nu bruger jeg en deodorant med rosenduft fra Dr. Hauschka. Jeg går meget op i, at der ikke er aluminium i de deodoranter, jeg bruger. Det kan give brystkræft og alt muligt forfærdeligt.

 

Hvordan vil du beskrive din stil?

Min stil er både lidt drenget men også feminin. Jeg har næsten altid et par Levis 501 og sneakers på, men jeg elsker også feminine skjorter og kjoler. En af mine favorit butikker er genbrugsbutikken Episode, hvor jeg altid køber mine jeans fra Levi’s. Dem kan man få til 250 kr. Derudover elsker jeg Zara.

 

Tekst og fotografi Liv Winther

LeaveCOMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *