• en

Blog

oliviaaa_dsf6392
oliviaaa_dsf6392
oliviaaa_dsf6318
oliviaaa_dsf6318
oliviaaa_dsf6240
oliviaaa_dsf6240
oliviaaa_dsf6302
oliviaaa_dsf6302
oliviaaa_dsf6326
oliviaaa_dsf6326
oliviaaa_dsf6406
oliviaaa_dsf6406
oliviaaa_dsf6305
oliviaaa_dsf6305
oliviaaa_dsf6301
oliviaaa_dsf6301
oliviaaa_dsf6347
oliviaaa_dsf6347
oliviaaa_dsf6313
oliviaaa_dsf6313
oliviaaa_dsf6400
oliviaaa_dsf6400

Olivia Aamund – model med allergi

 

Mød Olivia Aamund (18). Hun håndterer den næsten umulige opgave, at være model og allergiker. Få hendes tips , så du kan holde dit parfumeregnskab på det minimale og vælge de bedste budgetprodukter, der er naturlige og milde mod huden.

 

Hvad laver du lige nu?

Jeg er blevet færdig med gymnasiet, så nu holder jeg sabbatår fra skolelivet og arbejder som model.

 

Hvad er skønhed for dig?

Jeg er hyperallergiker, så mine rutiner er meget simple. Jeg fik en voldsom allergisk reaktion, efter jeg havde været til gallafest på min skole. Jeg vågnede op om morgenen og var så hævet i ansigtet, at vi måtte køre på skadestuen. Bagefter fik jeg taget en masse tests og fik til sidst diagnosen: hyperallergiker. Min læge sagde til mig, at jeg skulle opfatte det som et regnskab. Hvis jeg var god til at undgå parfumer i en længere periode, ville min hud blive bedre og bedre til at håndtere parfume fremover.

 

Hyperallergiker og et job der indebære en masse makeup. Hvordan fungere det?

Det er ikke den bedste kombination at være hyperallergiker og model, men mit modelbureau bakker mig op, og jeg føler, at det bliver respekteret af de makeup-artister, der lægger min makeup. Der er efterhånden så mange produkter, der er lavet til os med parfumeallergi. Jeg har valgt, at det ikke er en belastning at skule undgå parfume,  tværtimod er nok mere et sundere alternativ, der kan inspirere andre, også dem der ikke er allergikere.

 

Hvor længe har du arbejdet som model?

Da jeg var barn arbejdede jeg som børnemodel. Jeg syntes, det var sjovt, og min mor var sød og tog med mig på jobs. Men jeg gik også til tennis flere gange om ugen, så det var ikke fordi, det med at være model fyldte så meget i min bevidsthed.

 

Du rejser meget alene, hvordan er det?

Jeg er virkelig et familiemenneske, og det er altid svært at rejse hjemmefra. Jeg har lige været i Milano i to uger. Jeg savnede mine søstre og forældre hver dag. Jeg boede i en modellejlighed, hvor jeg nærmest sov i samme seng som en anden model. Hende, jeg boede sammen med, var fra Tyskland og var vildt sød. Hun viste mig alle de gode butikker, og lærte mig  hvordan, jeg kom rundt i byen. Nu er Milano ikke fremmed for mig mere.

 

Hvad er dine hudplejerutiner så?

Jeg kan tåle Matas naturserie. Den er effektiv og ikke særligt dyr. Efterhånden bruger min mor og søstre den også. Jeg bruger dagcreme, natcreme, rensemælk, makeup-fjerner og fugtmaske fra Matas Naturserie. Rudolph Cares rensemælk er også en favorit, som fungerer godt på min hud. Når jeg har god tid, renser jeg med Clarisonic’s ansigtsbørste og rensemælk. Hvis jeg har urenheder, dupper jeg en Drying Lotion fra Mario Badescu på om aftenen. Det vil jeg hellere end at bruge en skrap rens i hele ansigtet.

 

Hvilken makeup bruger du så selv?

Jeg har altid no-makeup-makeup på. Det skal se ud som om, jeg ikke har noget på. Til det bruger jeg Tromborgs Mineral Foundation. Den er sindssyg god og helt let. Mine øjenbryn er meget mørke, og jeg reder dem på plads med Tromborgs Brow Fix Brown.

 

Den bedste bodylotion?

Matas laver de bedste Body Butter’s, også fra deres naturserie.

 

Hvilke hårprodukter bruger du?

Det eneste sted jeg tillader en smule parfume, er i mine hårprodukter. Man kan sige, at min shampoo og balsam fungerer som parfume for mig. Lige nu bruger jeg Lemon Highlights, de dufter lidt af citrus. Jeg bruger et par dråber silikonedråber i mine spidser. Biosilk’s Silk Therapy er den bedste, fordi den gør mit hår blankt, ikke tungt.

 

Hvad er den bedste træningsform?

Jeg går i fitness 3-4 gange om ugen hos Welcome. Der træner jeg meget med elastikker og løber på løbebånd. De laver et gratis træningsprogram, og efter et par uger bliver det opdateret, så man udvikler sig. Det gør, at jeg ikke er afhængig af at følge forskellige hold og faste tidspunkter. Og så går jeg meget. Vi har hund, og det er mest mig, der går med den. Jeg ser det som en del af mit arbejde at holde min krop stærk og smidig.

 

Hvad er dine fremtidsplaner?

Jeg er meget inspireret af min mor, som altid har haft en spændende karriere. Jeg skal tilbage i skole og tage en videregående uddannelse. Men jeg har stadig et par år, hvor jeg kan gøre, hvad jeg vil. Jeg er lige blevet tilknyttet et bureau i New York, så jeg glæder mig til 2018 og at opleve et eventyr i USA!

 

Tekst & fotografi Liv Winther for Wash Your Face

LeaveCOMMENT

 • Caroline
  REPLY

  Jeg har også parfumeallergi, så så sejt og læse om en med de samme problemer. Jeg har altid været glad for Clinique. Deres Moisture Surge creme er også uden parfume og mild. Men skal prøve Matas natur næste gang, de koster jo en tredjedel. Tak for gode tips 🙂

  januar 23, 2018
 • Julie
  REPLY

  Hej Liv! Elsker din blog! Har nogle ønsker til nogle interviews 🙂
  Vincent Beier, Gina Jaqueline, Molly og Carla Egelind, Cecilie Lassen, Amanda Thaarsti & Emma Nobert 🙂

  januar 24, 2018

Your email address will not be published. Required fields are marked *