• en

Blog

’Selvom The V står for vagina, er det ikke kun for kvinder’

Mange tror, at spiritualitet er noget med at være på en fjern sky og ikke være forbundet til jorden. Men spiritualitet opnås faktisk, når du gør noget fysisk. Helst hver dag. At du søger at forbinde dit hoved og dine tanker med jorden under dine fødder. Det mener Amanda Nørregaard og Josephine Bredsted der har startet The V. De mener også, at det er på tide at gøre op med de mange fordomme om den alternative og spirituelle verden.

 

 

 Hvad er The V?

The V er en bevægelse, som sætter fokus på spirrituel og social bæredygtighed. Primært vil vi være med til at afmystificere og sætte fokus på, hvad den spirituelle verden kan byde på. Vi vil være med til at facilitere den alternativ verden og gøre den mere overskueligt at komme i nærheden af. Vi vil hjælpe både private og virksomheder til at skabe et stærkt fundament til sig selv, og vi tror på, at vejen tilbage til os selv aldrig har været mere relevant.

 

Hvorfor lige nu?

Det er på tide at gøre op med de mange fordomme om alternative behandlingsmetoder. The V vil gerne vise, at det alternative ikke er så flyvsk og uhåndgribeligt, som mange går og tror. Vi har begge to oplevet stor personlig udvikling igennem yoga, meditation og facereading. Samtidigt mærker vi en stor interesse fra vores omgangskreds, der gerne vil vide mere om det spirituelle. På lørdag holder vi vores første event. Her vil deltagere, os to og 3 kinder som kan fortælle om facereading, krystaller og skønhedsprodukter med mening. Der kan stilles spørgsmål, og deltagerne vil gå hjem med konkrete ideer og redskaber til at lære sin spirituelle side bedre at kende.

 

Hvordan mødte i hinanden?

Vi mødte hinanden igennem arbejdet. Amanda arbejdede som model og boede i New York. Josephine var PR Manager for Ganni. Da Amanda på et tidspunkt var hjemme i København for at udvikle et samarbejde med Ganni, at vi mødte hinanden. Vi klikkede med det samme. Altså, det står jo nærmest i vores jobbeskrivelse, som model og PR Manager, at vi hurtigt skulle skabe gode relationer til nye mennesker. Men det var mere end det. Kort efter vores første møde flyttede Amanda hjem til Danmark, og vi begyndte at se rigtig meget til hinanden. Vi mødtes og havde endeløse samtaler omkring livet og alt det mellem himmel og jord, man ikke kan sætte sin finger på. Der blev talt meget om, hvad vi ville med vores liv, og det blev tydeligt, at vi begge to var begyndt på en spirituel rejse. Efter en af vores snakke, hvor vi havde lagt englekort, faldt Josephine på sin cykel og fik en voldsom hjernerystelse. Hun blev sygemeldt fra arbejdet i 3 uger og måtte hverken bruge computer eller telefon. Det var en opvågnen for Josephine, da hun – tvunget af omstændighederne –  brugte så megen tid på og med sig selv. Vi talte meget om mødet med sig selv, i tiden efter. Et halvt år efter Josephines hjernerystelse rejste vi begge to til Mallorca for at deltage i Ra Ma Instituttets første Ra Ma festival. En hel weekend fyldt med kundalini yoga og spiritualitet. Amanda var blevet inviteret og fik lov til at tage Josephine med. Allerede da vi sad i flyet, var vi forventningsfulde med maven fuld af sommerfugle. Josephine skrev en liste over ting, hun gerne ville opnå i sit liv. Det var ret sødt, for vi vidste, at den weekend ville ændre vores liv. Og det gjorde den i den grad.  Efter 48 timers kursus med meditation og yoga, var vi vendt fuldstændigt på vrangen. På den gode måde. Vi vidste begge to, at vi skulle hjem og ændre på nogle store ting i vores liv.

Kort efter at vi kom hjem til Danmark, sagde Josephine sit job op som PR Manager hos Baum und Pherdgarten, og Amanda startede sin uddannelse på Ra Ma Instituttet for applied yogi science and technology.  Altså havde vi lige lidt vej, vi skulle gå hver for sig, inden vi sammen startede The V.

 

Wash_Your-face_The_V_Amanda_Nørgaard_Josephine_bredsted_

Hvad består en daglig praksis af?

Josephine: En daglig praksis er noget, du gør hver dag. Uanset hvordan du har det, eller om det regner eller sner. Det er en måde at rense eller nulstille din bevidsthed på. En måde at tune ind på dig selv.

Vi anbefaler at man har et fast ritual med meditation, og  at man laver en form for fysisk bevægelse et par minutter, et kvarter eller en time hver dag. Det kan også være at løbe eller gå en tur og høre musik eller at lytte til en guidet meditation. Det vigtige er, at du gør det hver dag, uanset om du er glad eller ked af det. Tænk på det sådan som du gør, når det drejer sig om tandbørstning eller dit daglige bad.

 

Hvor længe tager det at gøre det til en vane?

Man siger, at man skal gøre noget i 40 dage for at bryde en vane og skabe en ny. Men for nogle bliver det måske aldrig helt let at skabe en ny vane. Måske skal de kæmpe med at holde sig selv fast i det gode mønster. Og det er ok.

 

Hvordan stiftede i selv bekendtskab med jeres ’spirituelle side’.

Amanda: Jeg har altid været meget interesseret i alkymi, mysticisme, magi og astrologi. For to år siden begyndte jeg at dykke dybt ind i mig selv igennem Kundalini yoga. Kundalini Yoga er en teknisk yoga, hvor øvelserne bliver lavet på en bestemt måde og i en særlig rækkefølge. Mange andre yogaformer kan stykkes sammen på kyds og tværs, men du kan ikke ændre på formen for Kundalini yoga. Det har gjort mit spirituelle arbejde jordnært og håndgribeligt.

 

Men hvad er spiritualitet?

Ordet spiritualitet er blevet lidt ’hijacked’, og alle har hver deres oplevelse af, hvad spiritualitet er. Men det er vel dit reneste, dybeste selv. Din sjæl. For udover din krop, dit udseende, dine tanker og de andre ting, du måske føler der definere “dig”, så er din sjæl kernen af dig

 

Hvad tænker i om at starte en virksomhed med en veninde?

Vi har ikke haft nogle bekymringer overhovedet.

 

Hvad er jeres styrke?

Amanda er dygtig med ord og god til at få vores mange ideer ned på skrift. Hun har altid det sidste ord, når det kommer til, hvordan vi skal formulere os. Josephine tænker mere i billeder og koncepter, og hun står mere for den forretningsmæssige og visuelle ramme. Når vi arbejder sammen, er vi vildt effektive og har en følelse af, at vi kan flytte bjerge sammen. Vi er rigtig gode til ikke at måle os med, hvad andre gør. Vi fokuserer på at blive inspireret af andre stærke ledere, som arbejder for en bedre verden.

 

Hvad får man, når man følger @Thev_movement på Instagram?

Du vil få forklaret, hvad forskellige behandlingsformer består af. Du får tips til for eksempel vejrtrækningsøvelser og meditationer. Du møder de eksperter, som vi anbefaler, og du får daglige updates, der holder dig på den vej, der føre til større styrke og kærlighed til dig selv. Vi vil også lave podcasts, talks, events og personlig guidning til private og seminarer og workshops til virksomheder.

 

Er det V kun for kvinder?

Vi har nok mest kvinder i fokus, men på sigt vil vi sprede det spirituelle budskab til alle.

 

 

 

Tekst og fotografi Liv Winther

LeaveCOMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *