• en

Blog

lydmordscf9728
lydmordscf9728
lydmordscf9673
lydmordscf9673
lydmordscf9650
lydmordscf9650

Det skal du høre på Roskilde Festival – Lydmor

Lydmor folder vingerne ud på dette års Roskilde Festival. Læs med når hun løfter sløret for sin usædvanlige optræden og tipper til hvad du ellers skal høre på Roskilde i år. 

 

Du skal spille på dette års Roskilde Festival. Kan du fortælle lidt om det?

Det jeg har forberedt til Roskilde i år, bliver ret specielt! I stedet for en normal festival koncert, har jeg fået mulighed for at udvikle en form for performance/installation/lydbillede/koncert i deres Art Space på Klub Raa. Jeg vil nødig røbe for meget, men det bliver visuelt noget helt ud over det sædvanlige. Jeg tør godt garantere, at du aldrig har oplevet noget, der lignede det.

 

Hvordan forberede du dig til den optræden?

Lige denne koncert har krævet rigtig megen forberedelse. Jeg har koordineret og tilrettelagt sammen med dramaturg, skuespillere, kropsmalere, teknikere og selvfølgelig også forberedt mig intensivt rent musikalsk.

 

Hvad glæder du dig mest til?

Det sidste nummer i koncerten, hvor det går op for én, at det hele er gået godt, og alting spillede som det skulle!

 

Hvilke andre bands glæder du dig til at opleve i år?

Jeg glæder mig til Charlotte Gainsbourg, Eminem, Superorganism, Gorillaz og St. Vincent.

 

Et band man IKKE må gå glip af i år?

Jeg tror helt sikkert, Superorganism kommer til at være KONCERTEN. Jeg var på Eurosonic festival i vinter, der er sådan en international branche festival, hvor bookerne fra alle de store sommer festivaler spotter nye talenter. Superorganism var dem, alle talte om bagefter. Jeg gik selv glip af deres koncert, så jeg skal se dem på Roskilde i år!

 

Bedste Roskilde hang-out?

Forsøge at fare vild. Sluk din telefon og smid dit kort væk. Gå en tur og gør det til et princip, kun at snakke med mennesker, du ikke ved hvad hedder. Festival handler om at give lidt slip og tillade sig selv at være mere fri end normalt.

 

Hvad skal du drikke?

Jeg kommer til at drukne mig selv i Apparol Spritz, når koncerten er overstået. Jeg ved ikke helt, hvor de laver de bedste drinks, men jeg har lovet mig selv, at jeg ikke skal være for meget i mediebyen. Det sted er ikke sundt for sindet.

 

Hvad skal du have på?

For tiden har jeg et flip med lange flagrende ting. Kimonoer, løse frakker, maxi kjoler. Hvis det er ankel-langt, så er jeg på. Jeg tror altid, jeg har haft en lidt excentrisk stil, og det er jo altid fedt på festival, fordi alle skejer lidt mere ud. Jeg har et super flot sæt fra Libertine Libertine, som ser en smule asiatisk ud, det er lidt mit go-to for tiden.

 

Hvilken makeup bruger du på scenen?

For tiden bruger jeg selvlysende UV kropsmaling. Det er en stor del af mit sceneshow, så jeg er dækket af kropsmaling, når jeg går på scenen. Jeg har tit et par falske øjenvipper og generelt en del make-up på mine øjne. Jeg føler, det er nemmere for folk at føle mig, når der er fokus på mine øjne.

 

Hvad er dit Roskilde Setup?

I år kommer jeg til at bo på hotel en af aftnerne, og desværre bliver jeg nødt til at flyve til Tyskland for at spille et show, efter jeg selv har spillet, så jeg får ikke så meget tid til at være på festival i år.

 

 

Hvor mange gange har du været på Roskilde?

Virkelig mange gange. Både som gæst og som performer. Det var også den første festival, jeg var på som 16 årig.

 

Har du nogle gode råd til alle dem, der skal på deres første Roskilde Festival i år?

Prøv ikke at have for mange konkrete forventninger om, hvordan det bliver. Festival handler om at give slip og lade ting ske. Du kan ikke planlægge dig ud af det. – og husk vådservietter, ekstra håndklæde og to par billige solbriller, så gør det ikke noget, at du smider væk – for væk blir de!

 

Lydmor spiller på Roskilde Festival 23.25 torsdag og 13.15 fredag – på Klub Rå Scenen. 

Tekst og fotografi Liv Winther for WASH YOUR FACE

 

LeaveCOMMENT

  • Line
    REPLY

    Er der nogen der ved hvor hendes lyserøde sæt er fra?

    juli 2, 2018

Your email address will not be published. Required fields are marked *