• en

Blog

alfaforside_dsf5055
alfaforside_dsf5055
alfaglifberg_dsf5076
alfaglifberg_dsf5076
alfaglifberg_dsf5069
alfaglifberg_dsf5069
alfaglifberg_dsf5093
alfaglifberg_dsf5093
alfaglifberg_dsf5066
alfaglifberg_dsf5066
alfaglifbjerg_washyourface_dsf5040
alfaglifbjerg_washyourface_dsf5040
alfaglifberg_dsf5075
alfaglifberg_dsf5075
alfaglifberg_dsf5059
alfaglifberg_dsf5059
alfaglifberg_dsf5090
alfaglifberg_dsf5090
alfaglifberg_dsf5082
alfaglifberg_dsf5082

Alfa Glifberg

Man kan stadig høre små glimt af USA i hendes stemme, men rødderne er blevet dybe i Danmark. Læs med om et liv i San Diego, mordufte og læbestift på kinderne.

 

 

Du er født og opvokset i USA. Kan du fortælle lidt om det?

Jeg er født i San Diego, Californien. Min far er professionel skateboarder (Rune Glifberg red.) og da jeg var fyldt et år, havde jeg været i elleve forskellige lande. Skateboard konkurrencer var en naturlig del af mit liv. Jeg syntes faktisk det var en smule kedeligt, at være tvangsindlagt til. Men jeg elskede at være på stranden, udenfor i naturen og heldigvis forgik mange af konkurrencerne i vildt spændende lande. Da jeg startede i skole, var vi mest i San Diego. Jeg gik på to forskellige skoler i USA. Først en ret fri Steiner skole og til sidst en ærkeamerikansk skole med uniformer og strikse regler. Lige inden jeg fyldte 10 år, flyttede vi tilbage til Danmark. Jeg følte mig hundrede procent som amerikaner, og ville ikke hjem. Men jeg faldt vildt hurtigt til. Min danske skole passede til hvordan jeg er opdraget, og nu er det helt umuligt at forstille sig, hvis vi ikke var flyttet hjem igen.

 

Hvad er den største forskel på livet i USA og Danmark?

Mit liv er meget mere frit herhjemme. Jeg tog toget alene til skole, lige da vi var flyttet hjem. Det var helt normalt blandt mine danske venner, men jeg var så stolt. Det er utænkeligt i USA. Selvfølgelig på grund af de store afstande, men også mentaliteten. De venner jeg har derovre, bliver stadig kørt i skole af deres forældre. Lige indtil de får kørekort og egen bil. Der er så stor forskel på hvor meget man får lov til at være sig selv, som barn og teenager i USA. Jeg elsker Danmark, men vil gerne tilbage til USA igen. Jeg er jo amerikansk statsborger, så har altid mulighed for at komme tilbage og bo og arbejde. Det skal jeg engang.

 

Hvad bruger du din fritid på?

Jeg danser på elitehold, cirka 6 timer om ugen og arbejder en dag om ugen hos kunstneren Tal R. Jeg hjælper med at holde styr på hans studie, kontoret og lave praktiske opgaver. Men jeg kan godt mærke at skolen og de kommende eksamener begynder og presse sig på!

 

Hvad er dine hudplejerutiner?

Jeg vasker mit ansigt om morgenen og aftenen med Rudolph Care’s Face Foam eller vand. Bagefter bruger Kiehls Ultra Facial Cream. Jeg bruger en Scrub Mask 2 gange om ugen. Bagefter tager jeg en beroligende ansigtsmaske og Face Mist fra Mario Bedescu.

 

Hvilken makeup har du på i dag?

Jeg har Lucas’ PaPaw på øjenlåg som highligter og så elsker jeg hvad en frisk blush kan gøre ved ansigtet. Jeg bruger en pudder blush fra Chanel i rosa eller en koral fra Mac. Men læbestift, smurt ud på kinderne, ser også vildt smukt ud. Nogle dage bruger jeg lidt mascara og en concealer der kan dække hvis jeg har en enkelt rød plet eller bums.

 

Hvad med dit hår?

Jeg vasker ikke mit hår særlig tit, men når jeg gør bruger jeg en Magnificent Volumizing Shampoo og Balsam fra Organic Hairspa. Mit hår kan godt blive lidt fladt ellers. Jeg leger med tanken om at få klippet pandehår. Men man ved jo først for sent, om det klæder en eller ej. Nu må vi se.

 

Hvad dufter du af?

Når jeg bruger parfume, så dufter jeg af min mor! (Griner) Jeg har fået hendes gamle Coco Mademoiselle parfume. Jeg elsker den. Hun har brugt den hele min barndom og når den kommer på i små doser, så er den varm og krydret, uden at være for voksen.

 

Bruger du kropsprodukter?

Jeg bruger en body skrub 1-2 gange om ugen. Jeg har lige fået en fra Rudolph Care, den er vildt lækker. Og jeg smører mig også ind i creme på hele kroppen, når jeg husker det. Men det er bare hvad der står på badeværelse fra mine forældre. Jeg bruger en Krystal Deodorant ind i mellem men undgår deodorant med aluminium.

 

Hvad skal du efter 9. Klasse?

Jeg har søgt ind på Christians Havn Gymnasium, men fordi jeg ikke hører til den skole, er det ikke sikkert jeg kommer ind. Ellers tager jeg måske 10. Klasse eller tager til Frankrig eller USA og går i skole et år.

 

Tekst og foto Liv Winther for Wash Your Face

LeaveCOMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *